Steun je favoriete kok en pre-order Tilburgs Kookboek 'Kok in Lockdown'

Toen op 16 oktober de horeca zijn deuren moest sluiten, bedacht horeca-ondernemer Rien van Linschoten een plan; een Tilburgs kookboek maken, samen met chefs en andere vakmensen uit de stad. De koks kunnen hun passie nu niet uitoefenen en met dit boek wilde Rien ze iets geven, maar al snel bleek dat het omgekeerde ook het geval was. En daar kan iedereen binnenkort van meegenieten.


Misschien heb je er al iets over gehoord of gezien op social media; Kok in Lockdown. Een passieproject van Rien en schrijfster Annemieke Friesen. Maar zo niet, het wordt een kookboek met maar liefst veertig signature dish recepten van chefs, voornamelijk uit Tilburgse horecazaken. Rien vult aan; ‘Het wordt veel meer dan een kookboek, namelijk een uniek tijdsdocument van de periode van de 2e lockdown. Naast de recepten is er plaats voor ontroerende en inspirerende portretten over de chefs.’ In beeld gebracht door vijf topfotografen; Frans LaHaye, Roos Pierson, Tommy de Lange, Ron Tetteroo en Jostijn Ligtvoet. 

Kriskras door Tilburg

Voor de interviews trokken Rien en Annemieke van Berlijn en Dwars op de Korvelseweg naar de bossen bij De Auberge weer terug via Hofstede de Blaak naar Armhoef voor een bezoek aan Te Koop in Tilburg om nog wat verder weg het klooster van LaTrappe te bezoeken. ‘Dat is juist de kracht van dit boek; de veelzijdigheid van de deelnemers,’ vertelt Annemieke. ‘Want hoe anders van opzet zaken als NØIR, Slagroom, Waanzinnig of Monarh ook zijn, ze hebben allemaal iets gemeenschappelijks, en dat is zonder twijfel de liefde voor hun vak.’ De hier genoemde zaken zijn nog maar een kleine greep uit het geheel. Op kokinlockdown.nl vind je de lijst met alle deelnemers. 

Pre-order

Er wordt op dit moment hard gewerkt om het boek zo snel mogelijk in de schappen te krijgen, ze speren daarbij op maart. Maar zoals je een gerecht met tijd, liefde en aandacht bereidt, geldt dat ook voor het maken van dit boek. Om het wachten wat te verzachten, is het boek vanaf nu alvast als pre-order te bestellen. Als je dat deze maand al doet, krijg je als dank een korting op je bestelling. Gebruik daarvoor code: WICI95O7C9X9 

Steun je favoriete Tilburgse kok

De opbrengst gaat naar een goed doel; een weeshuis dat Riens eigen vader jaren geleden is gestart in Nepal. Daar is de nood door de gevolgen van Corona nu enorm hoog. Voor veel chefs was dit goede doel juist de reden om mee te doen. Maar Rien wil ook graag iets doen voor de chefs. Als je het boek via de site bestelt, mag je jouw favoriete kok of restaurant vermelden. De kok met de meeste stemmen, krijgt een geweldige verrassing. Wat dan? ‘Dat houd ik nog even geheim,’ lacht Rien. ‘Maar het is een prijs die elke kok enorm zal waarderen, dat weet ik zeker.’ 

2e ronde

Van versoepeling lijkt helaas nog geen sprake. De komende tijd maakt Rien nog een rondje langs alle deelnemende zaken. Om te zien hoe het nu met ze gaat en te horen wat ze zoal meemaken. Alle leuke, gekke of misschien schrijnende anekdotes die ontstaan door het het afhalen en bezorgen deelt hij op Facebook en Instagram. Leuk om te lezen en op te reageren. Zo kunnen we de chefs en restaurants samen een hart onder de riem steken, tot ze eindelijk hun deuren weer voor ons mogen openen.