Foodblog: diner bij Enjoii

Enjoii hanteert het Sushi and Grill All You Can Eat concept, dat houd in dat je een onbeperkt aantal bestelrondes mag nemen binnen de gegeven tijd van 2,5 uur dineren. Naast dit concept is het ook nog eens mogelijk om onbeperkt aantal desserts te nemen. Onder leiding van de chefkok dai, die ruim 20 jaar ervaring heeft in de japanse keuken, wordt alles met liefde vers bereid. Van sushi tot salades, soepen en teppanyaki gerechtjes.

win een diner voor twee personen via facebook & instagram!

Na een warm welkom toen we het restaurant Enjoii binnen stapte kregen wij een tafel toegewezen.Het interieur ziet er strak en modern uit. Na een korte uitleg over het concept hadden we demogelijkheid om te kiezen uit meer dan 100 sushi & teppanyaki gerechtjes, met 5 gerechtjes perpersoon per gang. We besloten te beginnen met een ronde sushi, handrolls en salades.

Nadat we besteld hadden duurde het niet lang voordat we onze eerste gerechtjes al hadden. Desushi zag er super uit. We hadden de california roll, garnaalrol, crispy roll en de zalm californiabesteld. De sausjes die werden geserveerd op de sushi maakte het helemaal af. De salades warenheerlijk en de zalm salade is een echte aanrader als je van zalm houd. De zalmsalade werdgeserveerd met gemende sla, zalm, eigen gemaakte romige saus met sesamzaadjes.

Voor de tweede ronde besloten we warme gerechten te bestellen. We namen de ossenhaaspuntjes, de varkenshaas, de beefspies, en de biefstuk. Alles was enorm mals en zacht en perfectbereid. De ossenhaaspuntjes sloot perfect aan op de biefstuk. Deze waren geserveerd met lenteuitjes, bruine ui en een heerlijke zachte saus.

We sloten de derde ronde af met een aantal aanraders van de bediening. En wat zaten er een paar knallers tussen. De zalm roomkaas temari was crispy van buiten en heerlijk zacht van binnen het was ook nog eens een heel mooi opgemaakt. De fireball is een echte aanrader als je van pittig houd want whow wat was deze aan de spicy kant. Geserveerd met crispy on top en daaronder een pittige pasta. Vervolgens kregen we een mooi opgemaakt bord vol met sushi. Voor de echte sushiliefhebber zijn deze combinaties een must om te proberen. Vooral de Maki rainbow is een lust voor het oog vol met diverse smaken. De grote rol is voor degene die geen keus kan maken want er zit gewoon alles in. Gewoonweg heerlijk.

Na een klein kijkje bij de open keuken waar alles vers wordt bereid nam ik garnaal en krabloempia. Een heerlijke crunch met een zachte binnenkant. het sausje wat erbij werd geserveerd maakte het helemaal af. Een combinatie van een zachte zoete smaak. Als een echte garnalenliefhebber moest ik de tempura garnalen proberen. Deze waren heerlijk mals en mooi geserveerd. Mijn tafelgenoot nam de lamb chops en daar was hij zeer over te spreken, zo mals da thet vlees van het bot afviel toen hij deze oppakte. Een echte aanrader voor de vleesliefhebber.

Hierna kregen we de zeevruchten noodlesoep geserveerd. Als laatste hadden we nog een garnalencocktail handroll en pittige tonijn handroll en een spekspies.

Al met al was het een enorm geslaagde avond. We hebben genoten van heerlijk eten en zouden graag nog eens langs gaan.