Foodblog: pizza bij Pizzabar Rijslust

In maart is Pizzabar Rijslust in de Willem II straat geopend. Bij Pizzabar Rijslust vind je een mix van Italiaanse gerechten gecombineerd met smaken uit de hele wereld. Onze foodies zijn hier geweest en hebben gerechten uitgeprobeerd!

Wanneer we binnenkomen bij Pizzabar Rijslust worden we aangenaam verrast door het mooie interieur. Het interieur is kleurrijk en hip ingericht. De keuken is open waardoor je de grote karakteristieke Italiaanse steenoven ziet staan waar de pizza’s versbereid worden.

We beginnen met een lekkere cappuccino, terwijl we genieten van onze cappuccino kunnen we inspiratie opdoen voor onze volgende reis. Aan de wand vind je reistijdschriften en er staat een boekenkast vol met reisboekjes. Als je houdt van pizza én van reizen, dan zit je hier op je plek.

Ondertussen krijgen we de kaart, er is een speciale lunchkaart en een menu om te dineren. De lunchkaart bestaat uit pizza’s, maar ook salades, een antipasti lunchplankje om te delen en pizzabrood. Het pizzabrood is brood wat gemaakt is van dun pizzadeeg, hierdoor lunch je toch gewoon een broodje maar heb je toch de smaak van een pizza! Wij proberen het pizzabrood prosciutto uit.

Het pizzabrood is gemaakt van vers deeg en gevuld met prosciutto van goede kwaliteit. Het is vergelijkbaar met een calzone maar dan lekker luchtig en gemaakt van dunner deeg. Met dit gerecht heb je toch het idee van een pizza, maar dan wat luchtiger. Ideaal voor de lunch!

Op de dinerkaart staan pizza’s die gecombineerd worden met smaken uit de hele wereld. Zo staat er onder andere de “Holy Guacamoly” op de kaart, een pizza met Mexicaanse invloeden. De pizza bestaat uit tomatensaus, mozzarella, guacamole en nachos. Een andere bijzondere pizza is de “Kim yes chi”, een pizza met tomatensaus, kimchi, gamba’s, mozzarella, bosui, gember en koriander. Bijna alle pizza’s zijn ook veganistisch mogelijk.

Wij gaan voor de pizza “Double Jack”, de pizza bestaat uit tomatensaus, smoked jackfruit, Jack Daniels BBQ saus, peterselie, paprika, pepers en vegan cheddar kaas. Jackfruit komt uit Azië, Zuid-Amerika en Afrika. Het is een grote, groene stekelvormige vrucht. Jackfruit is een opkomende plantaardige vleesvervanger. Het is een ideale vleesvervanger vanwege de structuur van het fruit, het lijkt veel op pulled pork. De dames van Pizzabar Rijslust wilden veganistische opties op de kaart hebben en wilden graag verrassende opties hebben.

De Double Jack was zeker een verrassing! Voor de vleesliefhebbers is deze pizza ook zeker een aanrader. Eerlijk gezegd hadden we zelf nog nooit van jackfruit gehoord en waren we er erg benieuwd naar. De structuur van het jackfruit zorgde ervoor dat het leek alsof het vlees was, maar dan wel met een frisse en fruitige bite. De frisse en fruitige bite werd gecombineerd met een milde pittige smaak. De pizza was erg lekker, een originele combinatie van smaken. Als je een keer een veganistische pizza wil eten die niet standaard is, dan is de Double Jack een echte aanrader!